Een gezellig eigentijds borrel café in het centrum van ‘s-Hertogenbosch.

Op zo’n 50 meter van de grote markt af. Hier kunt u altijd terecht voor een gezellige lunch een borreltje of shared dining. En op zaterdag een lekkere Bossche bol van Jan de Groot met een kopje koffie erbij. Dit alles in een warm ambiance. Mocht u in de buurt zijn twijfel dan zeker niet en stap dit gezellige bruine cafeetje binnen. Hier maakt u gegarandeerd bossche gezelligheid mee. Met een afwisselend publiek van jong en oud. Hopelijk tot snel!

De rijke geschiedenis van Café Plaats Royaal

1882

Café Plaats Royaal is ontstaan als een koffiehuis in de Jorisstraat. Nadat er veel feesten en partijen kwamen is het een feestzaal geworden in ‘t Lombardje alwaar in 1882 de Oeteldonkse Club is opgericht. Vandaag de dag is zowel in ‘t Lombardje als in Plaats Royaal hier een afbeelding van te vinden.

1928

Sinds 1928 is de zaal door diverse horecaondernemers uitgebaat. In dit jaar is de zaak ook verhuisd naar de Ridderstraat 19. Daar waar het tot op heden nog steeds gevestigd is. Als een van de oudste cafés van Den Bosch heeft het een bekende naam bij veel van de Bosschenaren. Sinds 1998 is de zaak van de familie de Vaan.  Een familie met veel ervaring in de horeca.

1975

De eigenaar, Rob de Vaan is reeds sinds 1975 werkzaam in de Bossche horeca, zodat er gesproken kan worden over jaren ervaring. Wat resulteert in een onderneming met veel warmte en een sfeervolle ambiance. Tegenwoordig staat de hele familie in de zaak. De familie bestaande uit twee zonen en de echtgenote van Rob de Vaan. Zijn opgegroeid in de horeca en zijn daarom ook bekend met het vak. Door een opsomming van al deze factoren heeft het café een warme uitstraling, die voor veel gasten over komt als een eigen huiskamer met altijd bekenden gezichten voor een gezellig gesprek.

2020

Na de carnaval van 2019 heeft de zaak een kleine opknap beurt gemaakt en is het met zijn tijd meegegaan. Zijn oude charme niet verloren maar zich wel klaar gemaakt voor de toekomst. De lunch heeft een nieuw jasje gekregen maar als toevoeging ook de mogelijkheid om vanaf 17:00 gebruik te maken van een culinaire share dinning formule, in de borrel sfeer die u van ons gewend bent.

Cafe Plaats Royaal

Ridderstraat 19 – 5211 JZ te ‘s-Hertogenbosch – +31 73 612 7860 – info@cafeplaatsroyaal.nl